το λίπος της κοιλιάςΠολλοί άνθρωποι θέλουν να χάσουν βάρος με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και συχνά γοητευμένος όταν χρησιμοποιούν ένα βάρος απώλεια προϊόν ή την υπηρεσία που προκαλεί ταχεία απώλεια βάρους κατά τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες. Ενώ θα μπορούσε να είναι ελκυστική για να νομίζουν ότι είναι επιτέλους στο σωστό δρόμο και ότι τελικά θα είναι σε θέση να επιμείνουμε σε αυτό και να χάσει το ανεπιθύμητο βάρος του σώματος, ωστόσο, υπάρχει και άλλη πλευρά αυτή η ταχεία απώλεια βάρους.

Μετά βιώνει την αρχική ταχεία απώλεια βάρους, είναι πολύ συχνά η περίπτωση που πολλά dieters που κάνουν χρήση τέτοιων γρήγορη μείωση του λίπους βρείτε προϊόντα που είναι απλά αρχίζουν να χάνουν την ελπίδα, όπως την απώλεια λίπους, ποσοστό σχεδόν πάντα αλέθει σε ένα σαλιγκάρι ρυθμό. Και ενώ μπορεί να είναι μεγάλη, αν όλα τα σωματικού βάρους μείωση βιώσει κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του προγράμματος διατροφής ήταν στην πραγματικότητα από το σωματικό λίπος, το γεγονός είναι ότι αυτό δεν είναι η περίπτωση.

Η αλήθεια του θέματος είναι αυτή – η απώλεια σωματικού βάρους είναι πραγματικά εύκολο, αλλά το να χάσει το λίπος σώματος δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Επίσης δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πολλοί διατροφή δικαιούχοι είναι λίγο πολύ γνωρίζουν αυτό το γεγονός, αλλά με κάποιο τρόπο εκ προθέσεως αποτύχει ή αρνηθεί να διαφωτίσει όσους κάνουν δίαιτα για αυτό το φαινόμενο απώλειας βάρους.

Αυτό είναι το τι πραγματικά συμβαίνει.

Ένα μεγάλο ποσοστό του βάρους που χάθηκε κατά την πρώιμη φάση του σχεδόν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους οφείλεται κυρίως στην απώλεια νερού από τους ιστούς του σώματος, επειδή το νερό αποτελεί μέρος του κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος. Στην πραγματικότητα, fat free μάζα είναι 70-75% νερό, και το λίπος του σώματος είναι περίπου 10-40% νερό.

Λόγω της μείωσης της πρόσληψης θερμίδων κατά τις πρώιμες περιόδους χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε προϊόν απώλειας βάρους, και ιδίως εκείνες ειδικά σχεδιασμένο για να «δήθεν» που διευκολύνει την γρήγορη μείωση του λίπους, το σώμα αναγκάζεται να απελευθερώσει και να κάψει το αποθηκευμένο γλυκογόνο για ενέργεια καυσίμου. Το γλυκογόνο είναι ουσιαστικά αποτελείται από 75% νερό και 25% γλυκόζης και ως εκ τούτου, όταν η γλυκόζη μεταβολίζεται, το νερό είναι σε μεγάλο βαθμό παράγεται ως υποπροϊόν.

Κατά συνέπεια, περίπου το 75% του βάρους που χάνεται κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής ταχεία μείωση σωματικού βάρους είναι ως επί το πλείστον από την άλιπη μάζα σώματος (μυς και νερό) και 25% από το ανεπιθύμητο λίπος του σώματος. Κανονικά, για κάθε γραμμάριο γλυκογόνου που καίγεται, το σώμα χάνει περίπου 4 ή 5 γραμμάρια βάρος. Όταν το σώμα το νερό χάνεται κατά αυτόν τον τρόπο, και οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό είναι βαριά, η πτώση σε κιλά είναι εύκολα αντιληπτό στην κλίμακα.

Είναι μόνο όταν οι αποθήκες γλυκογόνου του σώματος να γίνει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό ότι το σώμα αρχίζει να καίει λίπος για ενέργεια. Ωστόσο, κάθε γραμμάριο λίπους έχει περίπου τη διπλάσια περιεκτικότητα σε θερμίδες 1 γραμμάριο γλυκογόνου και ως εκ τούτου θα απαιτούσε την καύση διπλάσιο από το ποσό των θερμίδων που χρειάζεται για να χάσετε 1 γραμμάριο γλυκογόνου για να χάσετε 1 γραμμάριο λίπους.

Ως εκ τούτου, από το λίπος που περιέχει μόνο το 10-40% νερό, όταν το σώμα κινείται στην καύση του λίπους φάση ενός προγράμματος απώλειας βάρους, το μπάνιο κλίμακα τείνει να είναι πολύ πιο αργή από ό, τι όταν το γλυκογόνο ήταν να καίγονται για την ενέργεια κατά την έναρξη της δίαιτας.